Jan van LiendenDe huidige slagwerkinstructeur is Jan van Lienden. Jan is afkomstig van het Wapen der Koninklijke Marechaussee, maar de slagwerk-genen zaten al heel vroeg in zijn bloed.

Geboren in Tiel liep hij al met een blikken trommeltje mee met de Tielse Vrijwillige Muziekvereniging en kende op die leeftijd al bijna alle marsen uit het hoofd. In de latere woonplaats Utrecht kwam Jan terecht bij het "Harmonie-orkest Utrecht " en later bij de Utrechtse Muziekvereniging "de Bazuin".

Op 18 jarige leeftijd ging hij in beroepsdienst bij de Koninklijke Marechaussee en werkte vele jaren in diverse werkvelden. Meespelen bij de muziek van de Kon. Marechaussee was toen niet mogelijk, omdat de muzikanten werden geselecteerd uit de opkomst van de dienstplichtigen, die er toen nog waren. 
Gedurende een behoorlijk aantal jaren studeerde Jan slagwerk en haalde alle slagwerkdiploma's, waarvan de meeste "cum laude". Het instructeursdiploma werd ook behaald, waarna ook nog een trompetstudie volgde.Toen de dienstplicht ophield te bestaan, werd voor het beroepspersoneel van de Kon. Marechaussee de mogelijkheid geopend te opteren voor een functie bij de militaire muziek en zo rolde Jan als slagwerker het "Trompetterkorps der Koninklijke Marechaussee" binnen en kreeg hij een contract als militair muzikant.
In die tijd nam Jan deel aan de "Kadercursus Show" en moest hij als eindopdracht een chreografie schrijven voor de drumfanfare van de Luchtmacht Kapel en die show ook daadwerkelijk met hen instuderen.
Tevens werkte Jan mee aan de tot standkoming van het opleidingsboek "Handleiding voor Tamboer-maître", een uitgave van de Bond van Orkestdirigenten.In zijn muzikale carrière reisde hij met het Trompetterkorps de hele wereld over met optredens in Zweden. Denemarken, Frankrijk, Engeland, Rusland en Australië. Na zijn actieve dienstperiode was Jan één van de oprichters van het "Historisch Tamboerkorps Koninklijke Marechaussee", waar hij een 2 tal jaren slagwerker was. Toen de toenmalige instructeur aangaf er mee te willen stoppen, is Jan gevraagd de leiding te willen overnemen.Vanaf 2008 is Jan nu de muziek-instructeur en tamboermaître van het "Historisch Tamboerkorps der Koninklijke Marechaussee" en maakt hij ook met dít Korps behoorlijke reizen, oa door Europa en de reis naar Kaapstad (Zuid Afrika), waar het Korps was uitgenodigd voor de "Cape Town International Military Tattoo".

In de loop der jaren hebben veel civiele muziekkorpsen van zijn diensten gebruik gemaakt, waaronder nu - nog steeds - DES uit Everdingen.