Slagwerkgroep

De slagwerkgroep van muziekvereniging DES bestaat uit 17 (incl. leerlingen) super gemotiveerde personen in de leeftijd van 10 tot 70 jaar en staat onder leiding van instructeur Jan van Lienden, die ook zorgdraagt voor de opleiding van nieuwe slagwerkers. De vaste repetitieavond is op donderdagavond van 19.30 tot 21.15 uur in dorpshuis het Knooppunt in Everdingen. 

Het repertoire van de slagwerkgroep is zeer divers. Bij mars optredens worden zogenaamde “straatmarsen” uitgevoerd. Hiervan zitten er momenteel 6 in het straatprogramma. Wel worden er continu nieuwe marsen ingestudeerd en vervallen oudere marsen zodat er variatie in het programma blijft zitten en mensen niet jarenlang dezelfde marsen moeten aanhoren. Daarnaast worden er tijdens mars optredens enkele marsen gezamenlijk met de muziek uitgevoerd om variatie in het programma te houden. 

Naast mars optredens worden er ook concerten gegeven in samenwerking met het orkest. Bij dergelijke concerten wordt om en om gespeeld door het orkest en de slagwerkgroep. Voor deze optredens beschikt de slagwerkgroep over een gevarieerd aanbod van muziekstukken waarbij alle beschikbare slagwerkinstrumenten aan bod komen. Bij deze optredens worden allerlei verschillende muziekstijlen gespeeld variërend van foxtrot en wals tot samba en rumba. Bij deze muziekstukken worden ook melodische slagwerkinstrumenten ingezet om het karakter van de gespeelde muziek zoveel mogelijk te benadrukken.

Naast de concerten komt het voor dat de slagwerkgroep individueel als groep een optreden verzorgt.  

Bent u nieuwsgierig geworden? U wordt van harte uitgenodigd een repetitieavond bij te wonen en de sfeer te proeven van een slagwerkgroep met een dijk van een instructeur die verborgen talenten uit mensen naar boven weet te halen. Voor meer informatie zie ledenwerving.